İlyas YILDIZ - Okul Müdürü

İlyas YILDIZ - Okul Müdürü

1970 yılında Karabük´te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karabük´te tamamladı. 1989 yılında girdiği Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünü 1993 Yılında bölüm üçüncüsü olarak tamamladı. Aynı yıl 19 Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğrenimine başladı. 1997 yılında Yüksek Lisans tezini vererek Ziraat Yüksek Mühendisi ünvanı ile mezun oldu. Aynı yıl 19 Mayıs Üniversitesinde Doktora eğitimine başladı.    1997 yılında Şanlıurfa iline sınıf öğretmeni olarak atanması nedeniyle doktora eğitimini bıraktı.
           1994-1995 yıllarında Askerlik görevini İzmir Uzunada´da Asteğmen olarak yaptı.
          1993-1997 yılları arasında Samsunda değişik özel sektör kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

         Şanlıurfa İli Birecik İlçesi Eşmeler Köyünde 1997-2000 yılları arasında üç yıl Müdür Yetkili köy öğretmeni olarak çalıştı. 2000 yılında Çorum İli, İskilip İlçesi, Ahlatçık Köyüne tayin oldu. 2001 yılında Köy okulunun kapanması nedeniyle Çatkara Ahmet Koz ilköğretim okuluna öğretmen olarak atandı. 2003 yılında bu okul müdürlüğüne atandı. İlyas YILDIZ bu görevini yürütürken   2005 yılı ocak ayında İskilip İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görevlendirildi.     

        2007 yılı Nisan ayında Karabük İli Yenice İlçesine 75. Yıl Yenice Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü olarak atandı. Okulun aynı yıl Eylül ayında kapanması nedeniyle Yenice Ülkü İlköğretim Okulu Müdürlüğüne görevlendirildi.      
        Ülkü İlköğretim Okulu müdür vekili iken 03/03/2008 Tarihinde  Karabük Merkez TOKİ Fatih İlköğretim Okulu müdürlüğüne görevlendirilen İlyas YILDIZ, bu görevini yürütürken  2010 yılında  Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü olarak atandı. 2014 yılı Eylül ayında Yenişehir İlkokulu Müdürü olarak atanan İlyas Yıldız, 2023 Müdür rotasyonu ile okulumuza atanmış. Halen okulumuz müdürü olarak çalışmaktadır. 
       Aslen Ziraat Yüksek Mühendisi olan  İlyas YILDIZ ´ın  "Kanatlı Hayvanlarda beslenme ve sindirim enzimleri" Konulu bir tezi ve yayınlanmış bir makalesi bulunmaktadır. 2011 yılında AB Ulusal Ajansı 
Longlife learning Proğramı Comenius Projeleri    kapsamında hazırlamıs olduğu ´Arı BİZZY dünyamızı koruyor.´ adlı proje ile Fransanın Commercy, Strazburg, Metz, Nancy, Verdun ve Paris sehirleri ile İspanyanın Barselona, Sevilla ve Granada Sehirlerinde, Comenius Regio Çevre Eğitim Projesi kapsamında ise Bulgaristanın Sofya, Velingrad, Pazarcık, Panaguniste şehirlerinde, Gençlik Spor Bakanlığı Desteği İle koordinatörlüğünü yaptığı Ecdadın İzinde Osmanlı Medeniyetine Yolculuk adlı gençlik projesi ile Makedonya, Kosova,Sırbistan ve Bosnaherseke proje toplantıları ve eğitim amaçlı incelemelerde bulundu. 

   
        İlyas YILDIZ orta düzeyde ingilizce ve arapça bilmekte olup, evli bir kız bir erkek çocuk babasıdır.